10 nemme tip til pleje af stueplanter

March 19, 2021 by No Comments

Vidste du, at stueplanter har deres egen “nationale dag”? Sikke noget sludder. Du skal bare nyde dem hver dag og passe godt på dem.

Du passer sandsynligvis godt på dine stueplanter – tror du – men der er ting, du ikke gør endnu, eller bare ikke vidste. Nedenfor finder du en liste over de bedste tip til at nyde dine planter endnu mere og tage bedre vare på dem.

1. Køb et nyt stueplant
Tag en ny grøn ven ind. Cykel forbi havecentret, der let kan håndtere det, og bestil et dejligt stort stueplante online og få det leveret til din stue. Ikke sikker på, hvilke planter der klarer sig godt i dit hjem? Læs derefter vores tip til ideelle, luftrensende planter til soveværelset eller planter til et mørkt hus.

2. Navngiv dine planter
Hvis dine planter endnu ikke har noget navn, er her et til at begynde med. Hvis du ikke har et navn endnu, skal du starte med det latinske navn og deres egenskaber for at give dem inspiration. For eksempel kaldes min tobaksplante “Vinnie”, fordi den er en fig, så jeg kalder ‘Vinnie die Fig’ og Aloe Vera “Vera”. Enkel og effektiv!

3. Tal med dine planter
Mange forskellige undersøgelser har bekræftet, at planter vokser bedre og hurtigere, når du taler med dem. Det er ikke en myte. Det er ikke helt klart, hvorfor planter vokser bedre. Der er mennesker, der siger, at det skyldes den ekstra CO2 i din ånde eller vibrationer i din stemme. Min teori er, at folk, der taler mere til deres planter, simpelthen tager sig bedre af deres planter. Alligevel, luft dit hjerte ud og gør dine planter til dine bedste venner. De kan lytte som de bedste!

4. Spil musik til dine planter
Ligesom planter elsker at tale og synge, elsker de også musik. De mærker musikens vibrationer. Det betyder ikke noget, om du spiller hard rock eller Mozart (det er virkelig undersøgt), så bare sæt din favorit Spotify-playliste på og syng med for dobbelt effekt.

5. Giv dem nogle fancy plantemad
Med korrekt ernæring vil dine kageplanter se meget bedre ud. Et par dråber Pokon plantemad gør underværker. Dine planter vil takke dig.

6. Giv din plante en ny gryde
Hvis ekstra gødning til dine planter ikke er dine ting, skal du vælge en ny gryde. Der er så mange muligheder at vælge imellem. Slip af med det kedelige, grå besvær og arranger en dejlig gryde til dine planter, som du kan nyde hver dag.

7. Giv dine blomsterpotter en makeover
Lys dit hjem op og mal de kedelige standardterracotta-potter, du kan få overalt. Med lidt maling og en knivspids kreativitet kan du skabe dit eget kunstværk.

8. Køb en kølig vandkande
En dejlig vandkande som denne er et dejligt tilbehør til hjemmet. Pænt nok til bare at lade det stå klart. På denne måde vil du aldrig glemme at vande dine planter igen.

9. Overvej en selvvandende gryde
Elsker du dine planter, men glemmer du nogle gange at vande dem til tiden? Så skal du især se på gryder, der gør arbejdet for dig. Der er blomsterpotter som denne på bol.com med et indbygget reservoir, hvorfra dine planter selv kan absorbere vand, når de er tørstige. Nogle gange endda i flere uger. Du skal naturligvis stadig vande, men sjældnere, og så kan du tage på ferie i en uge uden at dine planter straks dør.

10. Køb en stueplantebog
Nu hvor du allerede har forkælet dine planter med en ny gryde, sang, musik og god mad, er det tid til dig selv. forkæl dig selv med en dejlig bog om husplanter til inspiration til et pænere, hyggeligere og grønnere hjem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *