HAVET TRENDER TIL 2021

March 6, 2021 by No Comments

I vores havertendenser for 2020 var den klimatilpasningsfulde have stadig central. En have, der er designet på en sådan måde, at den kan modstå klimaændringer. Løsninger som vandopbevaring, et smart vandingssystem og planter, der tåler varmen, var nøglen. Denne tendens vil ikke bare forsvinde, men vi vil se en række andre havertendenser i 2021.

Ingen kunne have forestillet sig, at privat udendørs rum ville blive så vigtigt i 2020. COVID-19 forårsager et kæmpe chok over hele verden. Den afstand, vi er tvunget til at have fra hinanden, viser igen, at familie og følelse af hjemmet er højeste prioritet.

Have trend 1 | COVID Hideaway: haven som et afslapningssted
Det er vanskeligt at estimere, men det ser ud til, at vi har været i koronas greb i længere tid, end vi først troede. Rejser bliver langsomt tilladt, men også i 2021 vil staycation, ferien rundt om hjemmet, stadig være en realitet for mange. Er det slemt? Det tror vi ikke.

Det giver dig også chancen for at genopdage dit eget miljø. Der oprettes også et budget, som normalt bruges på helligdage, som nu kan investeres i at forbedre ens eget miljø. Haven vil være en vigtig del af det. En hængekøje, møbleret opholdsstue og endda haven med swimmingpool eller sauna bliver en realitet. Haven bliver et rigtigt afslapningssted. Vi kalder det også COVID-gemmestedet.

Have trend 2 | Genius Loci: haven forbundet med landskabet og naturen
Det faktum, at vi som menneskehed nogle gange går en tur med naturen, diskuteres i mange dokumentarer. David Attenboroughs opfordring til at handle nu rører meget. Mere opmærksomhed for naturen, mindre pendling, mindre kød og mere opmærksomhed på lokale påvirkninger.

Vi vil se denne lokale indflydelse i haven i 2021 og de følgende år. Der vælges materialer, der matcher det omgivende landskab. På denne måde bringer vi naturen tættere på os. Oprindelig plantning, som bidrager til økosystemet, valget af genbrugstræ og valget for hårde materialer, der kan findes i det lokale miljø. I sidstnævnte tilfælde skal du f.eks. Overveje natursten fra vores nabolande Belgien eller Tyskland.

Have trend 3 | Urban Jungle: den grønne by
Vi kalder også denne ændring ankomsten af ​​’Urban Jungle’. Denne havertendens for 2021 er stærkt relateret til den førnævnte tendens. Vi vil have grønnere! Fra betonjungel til Urban Jungle. Denne tendens er især synlig i byerne. Ikke kun investerer kommunerne mere energi og budget i at gøre byerne grønnere, private gør også dette skridt. Pladsen er ofte begrænset i byens haver og på tagterrasser. Alligevel ser vi efterspørgslen efter Urban Jungle stige. Den ene gang i form af en taghave, den anden gang en tagterrasse fuld af planter. Tidligere blev der valgt praktiske løsninger i små gryder og bakker, i fremtiden kan det ikke være grønt nok.

At bringe den feriefølelse ind i dit hjem er en vigtig del af dette. Vi er et rejsende folk og får mere og mere inspiration fra udlandet, uanset om vi ruller meget på Pinterest eller Instagram. Vi ser den feriefølelse i atmosfærerne, løst med indfødte planter, der passer godt ind i den og trives inden for vores klima.

For at give ekstra styrke til feriefølelsen vil vi også se flere investeringer i mini-wellness. Tænk på det balinesiske udendørs brusebad, men også ildstedet, der bruges indtil de sene timer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *